ANSIKTSANALYS PROSANA                                                      info@prosana.se 

KORT OM ANSIKTSANALYSENS HISTORIK

Ansiktsanalysen började observeras och nedtecknas av Dr Schüssler och vidareutvecklades av Kurt Hickethier. Enligt deras observationer leder brister på olika mineralsalter till uppkomst av olika tecken i ansiktet.   

2

HUR ANVÄNDER MAN ANSIKTSANALYS

Ansiktsanalys kan man använda på olika sätt, antingen i samband med en sjukdomshistoria som hjälp för att differentiera mellan olika Schüsslersalter som är indikerade eller så använder man den för sig, man behöver egentligen inga symptom från klienten, utan kan använda de olika tecknen på brist för att sammanställa ett mer skräddarsytt vitamin/mineral/kosttillskottsprogram. Istället för att ta alla möjliga vitaminer för att man kanske behöver dem, så kan man koncentrera sig på att ta de mineralerna som man behöver just då! Styrkan på de olika tecknen ger också en fingervisning på hur uttalad bristen är..

3

ANSIKTSANALYS

Ansiktsanalys är en diagnostiseringsmetod och kan användas för sig eller tillsammans med t ex frekvensanalys eller homeopats behandling.


ANSIKTSANALYS vs. ANSIKTSDIAGNOSTIK


Det är viktigt att göra skillnad mellan ansiktsanalysen som görs för att fastställa brister på olika cellsalter och ansiktsdiagnostiken som har sitt ursprung i kinesisk medicin och används för att se de inre organens funktion och ibland även karaktärsdrag!

Jag använder mig i huvudsak av ansiktsanalys, då man noggrant observerar och antecknar de olika linjer, avvikande färger, utslag, temperatur av huden på olika ställen i ansiktet.   Man får svar med en gång på vilka av de 27 cellsalterna man har brist på och i vilken grad. Den här informationen kan man sedan använda för att åtgärda symptom man redan har eller för att förebygga eventuella framtida problem. 

Ansiktsanalys kan bokas in i samband med en homeopatisk konsultation, en frekvensanalys eller bara för sig. Jag föredrar att  använda mig av foton som jag kan förstora och studera ordentligt i datorn, därför kan en ansiktsanalys även beställas om du inte bor på orten.   


Tips på hur man tar foton som är ändamålsenliga


 

Jag kommer att behöva närbilder med hög upplösning , tagna i dagsljus, utan make up och fuktkräm (som eventuellt blänker). Undvik helst att  ta fotot strax efter solning, motion osv för det förändrar ansiktsfärgen tillfälligt och det ger en felaktig bild. (Solbränna är inget hinder, men det hjälper alltid att skicka med "förklaringar" )

Använder du brun utan sol regelbundet, då går det inte att göra ansiktsanalys innan färgen har försvunnit.


Ni förstår tanken, tror jag...


Fotot på pojken är lånad från http://www.skintots.com/sunburn/symptoms-of-sunburn-signs-rash-peeling-children-pictures/.

Illustrationen kommer från Pinterest.


Illustrationen är lånad från Pinterest


Jag behöver:

1. ett foto taget rakt framifrån där även framsidan av halsen syns

 2. två foton från var sida taget i 45 graders vinkel (alltså området mellan näsa och öron) där jag ser inre ögonvinkeln

3. ett från höger sida och ett från vänster där man kan se öronen

4. Bilderna ska vara tagna på riktigt nära håll så endast huvud och hals syns, ser du hela bröstkorgen på bilden då får du flytta närmare och ta om fotot :)


PROSANA   2019